PVC-fri folie til designfisk

Designer Pia Rolschau Hansen og Vangsgaard har i længere tid haft et godt og tæt samarbejde, som har resulteret i flere, flotte indretningsløsninger. Bl.a. hos Borgerservice i Lyngby Tårbæk Kommune, TV2 Østjylland og Mariagerfjord Vand.

Så da Pia og hendes enmandsfirma, By CatFish, skulle have indrettet et nyt showroom på adressen i Aarhus, trådte Vangsgaard til med en miljøvenlig folieløsning til en utraditionel vægdekoration.

”Jeg arbejder med mange forskellige materialer, så jeg syntes, at Vangsgaards ide med en PVC-fri folie var en spændende mulighed i forhold til mine kunder. PVC-fri folie er noget relativt nyt i markedet, som rigtig mange er interesseret i. Nu kan kunderne, som kommer i mit showroom, se og mærke, at man kan lave superspændende designs til bred anvendelighed uden brug af alle mulige giftstoffer,” fortæller Pia Rolschau Hansen.

“Det gode i mit samarbejde med Vangsgaard er i det hele taget deres råd og vejledning forud for en sag sættes i gang. Og så er det nemt at få lavet kontrolopmåling, produktion og montering, da jeg altid kun har en kontaktperson. Det betyder, at jeg ‘bare’ koncentrerer mig om at designe. De klarer resten,” tilføjer hun.

Naturvenlig
Til arbejdet i den lille designvirksomhed er anvendt markedets mest miljøvenlige folie – 3Ms Envision IJ480 Cv3. Den første og eneste langtidsholdbare PVC-fri folie, der både kan anvendes inde og ude, ja sågar til bilindpakning.

Faktisk er folien så nem at arbejde med, at anvendelsesmulighederne er uendelige. Her går miljøhensyn og praktisk brug op i en højere enhed.

Ikke nok med, at 3M Envision er fri for PVC. Folien er også Ftalat-fri og delvist fremstillet af biobaserede materialer. Alt i alt er der brugt 60 pct. færre opløsningsmidler i produktionen.